ФИФА подкрепи решението на съдийския екип на мача между Япония и

...
ФИФА подкрепи решението на съдийския екип на мача между Япония и
Коментари Харесай

ФИФА подкрепи решението на съдиите за втория гол на Япония срещу Испания

ФИФА подкрепи решението на съдийския екип на мача сред Япония и Испания (2:1) да признае втория гол на японците. Той провокира доста дискусия, като в действително време и след дуела мнозина бяха на мнение, че топката е напуснала аутлинията с цялостния размер преди центрирането и отборът на " Ла Роха " е бил ощетен.

Асистентите, които дават отговор за видеоповторенията, решиха, че топката не е напуснала с целия си размер рамките на терена, макар че от повторенията, които бяха показани по малкия екран, изглеждаше тъкмо по този начин.

Голът на Ао Танака донесе успеха на Япония, както и първо място в група " Е ", а най-пострадал от това се оказа тимът на Германия, който отпадна от Световното.

" Вторият гол на Япония при успеха с 2:1 над Испания бе тестван със системата ВАР, с цел да се види дали топката е излязла от игра. Видеоасистентите използваха камерата на голлинията, с цел да преценяват дали част от топката закача крайната линия, или не. Останалите камери може да са били подвеждащи, само че ние имаме доказателство, че не цялата топка е била отвън игра ", коментира ФИФА.
Мачовете през днешния ден, 3 декември
Днес стартира втората фаза на Световното. Първите осминафинали са Нидерландия - Съединени американски щати (17 часа по Нова тв) и Аржентина - Австралия (от 21 ч по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3).

От тези два дуела ще бъде и образувана първата четвъртфинална двойка.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР